Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Vi viser deg hvordan! Utgangspunktet er oppskriften på maki sushi – og din fantasi.

 1. 1

  Kok sushiris

  Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig. Avkjøl marinaden før bruk. Skyll risen godt i kaldt vann 3-4 ganger, og sil godt av ved siste skylling. Tilsett ris og vann i en kasserolle, ha på lokk og la koke på lav varme i 15 minutter. Ta kasserollen til side og la risen trekke i 10 minutter. Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen. Avkjøl risen i romtemperatur, og dekk deretter til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å forhindre at risen tørker.
  Tips: Marinade til sushiris kan også kjøpes ferdig og kalles sushi seasoning eller sushi-su.
  Kok sushiris
 2. 2

  Velg innhold

  Legg et ark noritang på en bambusmatte. Dypp fingrene i eddikvann og fordel kokt sushiris utover. Unngå å legge ris helt ut til kanten øverst på arket. Legg strimler med laks og frisk agurk eller mango på risen. Du kan variere både sjømat og grønnsak etter smak og fantasi. Tenk farger når du velger.

  Velg innhold
 3. 3

  Rull sammen

  Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten. Ha litt eddikvann på fingrene, og gni det på kanten av noritangen. Klem rullen godt i bambusmatten så den blir jevn og fin. La makirullen ligge i kjøleskapet til alle er ferdige.

  Rull sammen
 4. 4

  Del rullen

  Del hver rull i to, og del så videre i to og i to. Av en rull får du 8 makibiter.

  Del rullen
 5. 5

  Server

  Server maki sushi med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.

  Server