Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Slik baker du laks i ovn

Bakt laks er en rett som omtrent lager seg selv. Med litt forberedelse blir dette en super hverdagsmiddag hvor alt kan gå i samme form. 

Forvarmet stekeovn

Bruk alltid forvarmet stekeovn om ikke annet er oppgitt. Dette bidrar til god kontroll på steketid og du vil få et bra resultat. Mens stekeovnen blir varm kan du forberede eventuelle råvarer som skal bakes sammen med laksen. Bruker du porsjonsstykker av laks, bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter.

Raske retter med laks: Se våre oppskrifter

Ferdig på 10 minutter

På en temperatur på 180 °C vil laksefiletbitene være klare etter ca. 10 minutter.

Noen foretrekker ovnsbakt laks med en rå kjerne, andre ønsker den akkurat gjennomstekt. Finn ut ”dine” temperaturer ved å prøve deg frem, men avslutt varmebehandlingen før det hvite proteinstoffet kommer ut. Lar du laksefileten steke for lenge, kan du se dette hvite piple ut, og da er det sannsynlig at du har stekt den tørr. Husk også at laksen fortsetter å ettersteke noe etter at du har tatt den ut av ovnen.

Skal du følge ekspertene og ha perfekt ovnsbakt laks bruker du et termometer og tar den ut av ovnen ved 45-48 °C. Sett termometeret midt i den tykkeste delen av fileten.

Alt i en form

Ovnsbakt laks er rask og enkel middag. Ha alt i en form, så sparer du tid på oppvask. Lag laks og grønnsaker i form og gjør andre ting mens du venter. Grønnsakene kan du velge ut selv, her er det bare fantasien som setter stopper. Finn din favorittkombinasjon!

Se også: Laks og brokkoli i form

Utforsk smaksløkene

Laks kler en rekke smakskombinasjoner, noe som gir rom for mange spennende måltidsopplevelser. En syrlig smakstilsetning med sitron er velkjent blant de fleste, og det av god grunn. Sitron harmonerer perfekt med laksens milde, gode smak. Salte smaker passer også til laks. Tapenade av oliven er derfor perfekt topping.

Se oppskriftene: Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta 

Varier gjerne laksemiddagene ved å bruke ulike marinader. Marinader kan både brukes før grilling, ovnsbaking og steking i panne. Chili og ingefær er en unik kombinasjon som garantert faller i smak blant de aller fleste.

Se oppskrift: Ingefær- og chilimarinert laks