Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Slik kan du smaksette laks

Marinader piffer opp fisken og denne friske marinaden med sitron egner seg særlig godt til fet fisk, som laks eller ørret. Dette er sitronmarinade til laks.

Slik kan du smaksette laks
Foto: Tom Haga

Enten det er hverdag eller fest kan marinader og saus gjøre laksemiddagen til en helt ny opplevelse.

Ovnsbakt laks gir alltid et godt resultat, og noe av det mest beste med denne tilberedningsmetoden er at det er enkelt å tilsette mange deilige smaker. I tillegg er det gjort i en fei!

Sett stekeovnen på 180 grader, legg laksefileten i en form, og salt og pepre etter smak. Hvis du ønsker litt ekstra smak på fisken kan du lage en enkel blanding av matfløte med en spiseskje pepperrot, pesto, sennep. 

Sett formen i stekeovnen, og sausen blir praktisk talt ferdig mens laksen bakes. Har du sansen for curry er ferdig «currypaste» på glass også et spennende og like enkelt alternativ for å sette god smak på sausen.

 

Enkel pesto og hjemmelaget panering

Et annet smakfullt alternativ er å blande olje, urter og sitron med nøtter, kjerner eller mandler og kjører det sammen til en pesto, som du smører over laksen før du setter den i ovnen. 

Marinader til laks

Å marinere fisk er superenkelt, og marinader kan brukes både når du skal steke og grille fisk. Du må gjerne marinere fisken en stund før du tilbereder den slik at den trekker til seg mest mulig smak, men det funker helt fint å bare pensle marinaden på fisken rett før tilbereding også. 

Asiatiske smaker er ofte populært for hele familien og en enkel marinade med ingefær og chili gir laksen en ny frisk smak og et eksotisk hint av Asia.

En annn superenkel måte å marinere fisken på er å bruke sitron som egner seg spesielt godt til fet fisk, som ørret og laks.