Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Slik steker du laks

Stekt laks er rask mat. Ønsker du tilbehør som tar mer enn 15 minutter kan man sette i gang med dette i forkant og eventuelt fortsette mens laksen hviler

Stekt laks er rask mat. Ønsker du tilbehør som tar mer enn 15 minutter kan man sette i gang med dette i forkant og eventuelt fortsette mens laksen hviler

Bruk romtemperert laks
Er laksen romtemperert før den går i stekepannen blir den raskere ferdig og stekeresultatet blir jevnt. Er laksen for kald, vil temperaturen synke og stekeskorpen kan utebli. Husk å tørke av laksen med et tørkepapir før du har den i pannen. Da slipper du unødvendig sprut fra det varme stekefettet. Salt laksen etter eget ønske.

En god og varm stekepanne
En varm panne gjør at fisken raskt får en fin og gyllen stekeskorpe. Usikker på hvor varm? Lær deg å kjenne kjøkkenutstyret ditt og prøv gjerne med 1 fiskebit i første omgang.

Med eller uten skinn?
Har du valget – velg laks med skinn. Skinnet holder kjøttet sammen, er jevnere på denne siden og holder formen til du skal snu den for bruning på andre siden. Skinnet bidrar også til at laksen blir mer saftig. Del laksen i porsjonsstykker og stek først med skinnsiden, eller der det har vært skinn, ned. Ikke fyll opp stekepannen med laksebiter. Da synker temperaturen og stekeskorpen uteblir.

Vær tålmodig!
La laksen få ro og fred i pannen! Den løsner fra pannen når den er klar for og snus.

Laks tåler mye smak. Når du har snudd laksen i stekepannen kan du ha i litt meierismør, soyasaus, urter, sitron og lignende. Trekk fra pannen og la laksen hvile i 5-6 minutter. Server og nyt.