Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Slik steker du torsk

Stekt torsk er en barnefavoritt. La barna velge tilbehør, kanskje staver av grønnsaker de kan kutte selv, servert med en rømmedipp. Stekt torsk er også super i tortillalefse. #fisketaco

Salte torsken i forkant
Det er viktig å salte torsken i forkant av steking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og gjør torsken fastere. Dette gjør det enklere å behandle under varmebehandling. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapirDel fileten i porsjonsstykker. Tenk 200-250 g pr person. Har du valget - behold fiskeskinnet på. Fisken er jevnere på denne siden og det bidrar til at fileten holder formen og at den blir mer saftig under steking. Stek først med skinnsiden eller der det har vært skinn, ned.

En god og varm panne.
En varm panne gjør at torsken raskt får en fin og gyllen stekeskorpe. Usikker på hvor varm? Lær deg å kjenne kjøkkenutstyret ditt og prøv gjerne med 1 torskebit i første omgang. Når det gjelder stekefett så er det mye å velge i. Bruk helst en nøytral olje eller en margarin som er beregnet på steking og som tåler høye temperaturer. En del kaldpressede oljer tåler ikke høy varme. Er du glad i smaken av meierismør? Ha i en klatt helt på slutten av steketiden.

Når er fisken ferdig?
Når du steker torsk så vær tålmodig. La den få ligge rolig i pannen slik at den får en fin stekeskorpe på skinnsiden før du snur den. La den så steke et par minutter til på andre siden. Fiskekjøttet skal være matt og føles fast. Torsken vil flake seg lett og ha en flott, hvit farge. Fisk vil alltid ettersteke etter at du har tatt den fra pannen, så ikke vær redd for at den fortsatt har en liten, rå kjerne.