Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Slik trekker du laks

Posjert eller trukket, betyr rett og slett kokt uten å koke. Laksen trekker i vann som er kokt opp og smaker godt både varm og kald. Vanskelig er det heller ikke og de beste rådene får du her.

Mye vann og nok salt.
Mye vann i kjelen er viktig. Dette bidrar til at laksetykkene ikke blir liggende tett oppå hverandre. Ligger de for tett, får fiskestykkene ujevn varmefordeling. Salt i vannet er viktig. Det bidrar til at laksen holder seg fastere og får mer smak. Tilsett 2 ts salt pr liter vann. Vil du ha litt ekstra smak? – tilsett hel pepper og sitron og kok opp. Del laksen i porsjonsstykker, legg den i kjelen og skru ned varmen eller ta kasserollen av platen.

Trekke – ikke koke. 
Blir det for mye bevegelse i kjelen, kan laksen gå fra hverandre. La laksefileten trekke i 5-6 minutter. Du kan merke at fileten er ferdig trekt når den er fast i fiskekjøttet og gir lite etter når du klemmer på den med fingrene. 

Posjert laks er tradisjonelt servert med kokte poteter, rømme og agurksalat. Men en asiatisk variant med en saus av soya, fersk ingefær, lime og fersk koriander er heller ikke så dumt.

 

Se våre oppskrifter på trekt laks