Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kokt, trukket eller dampet torsk. Kjært barn har mange navn. Torsk som har fått trukket akkurat så lenge som den skal får folk til å smile seg gjennom en middag. Her viser vi deg hvordan.

Salte torsken i forkant
Det er viktig å salte torsken i forkant av trekking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og blir fastere. Dette gjør det enklere å behandle torsken under varmebehandling og den vil se bedre ut.  Behold gjerne fiskeskinnet på slik at fileten holder seg mer samlet under trekkingen. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapirDel fileten i porsjonsstykker. Tenk 200-250 g pr person.

Rikelig med vann. 
Kok opp rikelig vann i en kasserolle. Dette bidrar til at torskestykkene ikke blir liggende tett oppå hverandre. Hvis det skjer, trekker torsken ujevnt og noe blir ferdig tidligere mens andre stykker bruker lenger tid. Tilsett 2 ts salt i vannet. Salt i vannet er viktig. Det gjør at fisken holder seg fastere og smaker bedre. Vil du ha litt ekstra smak – tilsett hel pepper og laurbærblad og noen sitronskiver i vannet.

La torsken trekke – ikke koke.
Når vannet koker, ta kjelen av varmen og legg i torsken.  Skru ned varmen på platen og sett kasserollen med torsken i tilbake på platen. Du har riktig temperatur når vannet er rett under kokepunktet og vannet så vidt beveger seg. Fisk skal nemlig aldri koke – bare trekke. Her må du passe på og regulere varmen underveis.

La torsken trekke i ca.  8 – 10 minutter avhengig av tykkelse på filetstykkene.
Torsk er ferdig varmebehandlet når den flaker seg og er hvit i kjøttet.