Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Slik trekker du torsk

Kokt, trukket eller dampet torsk. Kjært barn har mange navn. Torsk som har fått trukket akkurat så lenge som den skal får folk til å smile seg gjennom en middag. Her viser vi deg hvordan.

Salte torsken i forkant
Det er viktig å salte torsken i forkant av trekking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og blir fastere. Dette gjør det enklere å behandle torsken under varmebehandling og den vil se bedre ut.  Behold gjerne fiskeskinnet på slik at fileten holder seg mer samlet under trekkingen. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapirDel fileten i porsjonsstykker. Tenk 200-250 g pr person.

Rikelig med vann. 
Kok opp rikelig vann i en kasserolle. Dette bidrar til at torskestykkene ikke blir liggende tett oppå hverandre. Hvis det skjer, trekker torsken ujevnt og noe blir ferdig tidligere mens andre stykker bruker lenger tid. Tilsett 2 ts salt i vannet. Salt i vannet er viktig. Det gjør at fisken holder seg fastere og smaker bedre. Vil du ha litt ekstra smak – tilsett hel pepper og laurbærblad og noen sitronskiver i vannet.

La torsken trekke – ikke koke.
Når vannet koker, ta kjelen av varmen og legg i torsken.  Skru ned varmen på platen og sett kasserollen med torsken i tilbake på platen. Du har riktig temperatur når vannet er rett under kokepunktet og vannet så vidt beveger seg. Fisk skal nemlig aldri koke – bare trekke. Her må du passe på og regulere varmen underveis.

La torsken trekke i ca.  8 – 10 minutter avhengig av tykkelse på filetstykkene.
Torsk er ferdig varmebehandlet når den flaker seg og er hvit i kjøttet.