Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sjekk og ta vare på sjømatens kvalitet

Den norske sjømaten er kjent for god smak og høy kvalitet, både i Norge og utlandet. Mange jobber sammen for at det skal være slik, og ditt bidrag teller også.

Sjekk og ta vare på sjømatens kvalitet
Foto: Lauritzen og Westhammer

Europa-kartet er en god forsikring for at norske sjømatelskere finner gode råvarer i fiskediskene, som naturlig nok er første stopp mellom vår egen kyst og de europeiske markedene. Fisk og annen sjømat er tilgjengelig i norske fiskedisker mens den fortsatt er underveis til landene som med rette lovpriser kvaliteten og smaken på norsk sjømat. Det er mange som sørger for dette, på ulike måter. Her leser du mer om dette:

  • Fersk fisk er merket med fangst- og slaktedato, og disse rutinene sikrer kvaliteten helt til fisken kommer i disken.

  • Siden du gjerne vil kjøpe den beste fisken, og ta godt vare på kvaliteten etterpå, har du kanskje noen spørsmål. Her svarer vi på de vanligste spørsmålene om fersk fisk.